Salamanderentusiaster förenen eder!

En blogg för salamanderentusiaster?

Hej allihopa! Som salamanderentusiaster utgör vi en förhållandevis liten skara jämfört t.ex. med folk som håller på med andra herptiler som hobby. Dock är min känsla att vi blir fler och fler, intresset är på uppåtgående, och det är ju glädjande!

Nu finns det ju forum på nätet för de flesta inriktningarna inom herpetologin men inget svenskt som enbart inriktar sig på ordningen Caudata. Min känsla är ju uppenbarligen att ett sådant behövs och min förhoppning med denna blogg är att vi ska dela med oss av vad som försegår där hemma i burkarna. Hur ser era samlingar ut? Har du fixt en ny inredning? Vilka är på gång att leka? Hur utvecklas ynglen? Hur odlar du Daphnier? Har du läst en intressant artikel, bok eller internetsida? Ja ni vet, det finns en uppsjö av potentiella teman. Tänk –Är det intressant för mig så är det säkert intressant för andra!

Det har länge funnits tankar om ett Svenskt eller nordiskt salamandersällskap. Detta är något som jag tycker är en utmärkt idé och jag skulle gärna vara med och hjälpa till att förverkliga det. Frågan är bara när det ska hända. Kanske kan en blogg-grupp vara ett steg emot eller del av ett sådant sällskap eller nätverk. Oberoende av vilken form det hela tar sig så är ju det centrala att vi likasinnade delar erfarenheter och kunskaper, inspirerar varandra och tillsammans utvecklar våra hobbys.

Personligen har jag ett förflutet inom Stockholms Herpetologiska Förening. När jag som trettonåring, eller vad det nu var, insåg att det fanns en förening helt tillägnad Amfibier och Reptiler så var det lite av en uppenbarelse, man kan säga att det förändrade mitt liv!J. Sedan dess har jag haft många, många mycket positiva upplevelser av det herpetologiska föreningslivet. De positiva aspekterna med en levande förening är många och en sådan kan aldrig ersättas av ett internetforum eller blogg. Dock finns ju fördelar och positiva aspekter av sådana också, som t.ex. att oberoende av geografiskt avstånd kunna, på ett enkelt och opretentiöst sätt, dela med sig i text, bild och film av sådant som man finner intressant, och som säkert någon annan också tycker är intressant! 

För att förtydliga så är min tanke att alla med något intressant att tillföra ska kunna göra det här. Bara att höra av sig till mig på videohlin(at)yahoo.com för att få inloggningsuppgifter. Kanske är en blogg inte bästa formen för något sånthär men det är gratis och relativt lätt att fixa så det ser ok ut, så det är en början om inte annat!

Väntar med spänning på era, och mina, inlägg!

Er hängivna salamanderbloggare,

Vide Ohlin


RSS 2.0